pondělí 18. dubna 2016

RECENZE

Dívka v pavoučí síti-David Lagercrantz

 Dětský autismus je jedna z nejzávažnějších poruch dětského mentálního vývoje. Při jakýchkoli změnách dochází k narušení  denního režimu - dítě trpí neovladatelnými záchvaty vzteku, pláčem a může vést i k sebepoškozování.
   Přesně tato porucha byla diagnostikována Augustovi, synovi Franse Baldera-odborníka ve výzkumu umělé inteligence. Během jednoho z víkendů, který August tráví u svého otce, je Frans Balder zastřelen a August se tak stává svědkem chladnokrevné vraždy. Pro policii však nemá žádný význam –August nemluví, za celých svých 7 let neřekl ani slovo. Má pouze jednu obrovskou výhodu, o které nevěděl nikdo, kromě jeho zesnulého otce. Je sanat, tedy člověk, který nemluví a nijak se neprojevuje, ale všechny své pocity a zážitky dovede skvěle zachytit na papír do nejmenšího detailu.
  Po provalení se tohoto faktu na veřejnost nastává boj s časem. Najde vrah Augusta dříve než zvěční jeho podobu? V jak vysokých kruzích se budeme pohybovat tentokrát? A jak v celém příběhu figuruje Lisbeth Salanderová a Mikael Blomkvist?
Toto všechno si můžete přečíst v knize Dívka v pavoučí síti. Autorem této luxusní knihy je David Lagercrantz, který odkoupil autorská práva a napsal volné pokračování na třídílnou sérii Milénium od Stiega Larssona.
Celá kniha je protkaná hackerstvím a útoky na pomyslnou „smetánku“ myslící si, že ji může projít naprosto všechno. Vše je doplněno osobními životy hlavních hrdinů-Mikaela a Lisbeth.

Kniha byla opravdu skvělá, výborně se četla, rozhodně ji mohu doporučit. Člověk se u ní nenudí a není to taková ta typická vyvražďovačka, má v sobě něco originálního a pokud vyjde další kniha od tohoto autora rozhodně si ji přečtu. Tak neváhej a jdi do ní, protože to fakt stojí za to! J
Hodnocení 5/5 

Žádné komentáře:

Okomentovat