pátek 13. května 2016

RECENZE

ČERNÝ ÚSVIT-C.+R. BORJLIND

   Poslední příběh Olivie Ronningové a Toma Stiltona nás zavádí na jih Švédska. Zde byla zavražděna malá pětiletá holčička. Než se detektivní dvojice stihne nad vraždou vůbec zamyslet, dochází k další vraždě. Tentokrát jde o malého chlapce brutálně zavražděného v metropoli Švédska-Stockholmu. Co vede vraha k tomu, ubližovat malým, bezbranným dětem? Jaký se za těmito činy skrývá motiv? Dopadnou Olivie a Tom vraha? 
   Klasická severská krimi v nás opět vzbuzuje neklid a napětí. Stejně tak tomu bylo i v případě předchozích dvou dílů Skočný příliv a Třetí hlas. Kromě detektivní zápletky nám kniha dovolí nahlédnout do soukromí hlavních hrdinů, jejichž osudy jsou opravdu velmi složité.
   Originální zápletka, u které se místy nebudete hýbat, ale také kniha, u které si příjemně odpočinete a hodíte starosti za hlavu. Přečetla jsem ji opravdu velmi rychle. Jediné co mě na konci knihy mrzelo bylo to, že je závěrečným dílem trilogie Tom Stilton a Olivie Ronningová a další už nebude. Čtenářům, kterým se tato trilogie líbila stejně jako mně, nezbývá nic jiného, než doufat, že manželská dvojice Borjlindových se pustí do dalšího zábavného kousku. Jejich knihy jsou opravdu hodně vydařené. 
Hodnocení 5/5



Žádné komentáře:

Okomentovat