pondělí 9. května 2016

RECENZE

TŘETÍ HLAS-C.+R. BORJLIND

   Brutálně zavražděná a posléze rozřezaná žena, bývalá targot girl. Zaměstnanec celní správy nalezen ve svém domě oběšený. Dvě brutální a nečekaná úmrtí.A samozřejmě nechybí známá vyšetřovatelská dvojice Tom Stilton a Olivie Riverová.
    První část vyšetřování nás zavede až do Francie, konkrétně do Marseille. Zde byla zavražděna Samira, nevidomá targot girl, která svou krásou učarovala nejednomu muži. Tom Stilton a jeho nejlepší kamarád vyráží do Francie tuto vraždu objasnit. Při vyšetřování naráží na mnohá nebezpečí, staré známosti a hlavně minulost, která se za každým táhne jako stín a nikdy se jí nezbavíme. K jakým překvapivým zjištěním kamarádi dojdou?
   Na druhé straně ve Švédsku zkoumá Olivia Riverová náhlou smrt Bengta Sahlmanna, který pracoval pro celní správu, a z které bylo odcizeno větší množství drog. Souvisí jehosmrt s krádeží drog? Spáchal opravdu sebevraždu? A jak si s tímto úkolem Olivie poradí, když se musí pohybovat v opravdu vysokých kruzích? 
    V knize je čtenářům také nastíněn soukromý život hlavních hrdinů, který je plný překážek a těžkých situací.
   Kniha je druhým dílem z trilogie Tom Stilton a Olivia Ronningová a opravdu stojí za to. Čtení jsem si užívala. Konečně kniha, která byla akční, měla zajímavý příběh a pro mě i překvapivé rozuzlení. 
   Myslím, že kniha určitě stojí za to. Pokud jste příznivci severských thrillerů, tak Vám rozhodně doporučuji si ji přečíst. 
Hodnocení 5/5 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat