pondělí 9. května 2016

RECENZE

SKOČNÝ PŘÍLIV- C.+R. BORJLIND

    V zátoce Hasslevikarna došlo k brutální vraždě, jejíž obětí byla mladá těhotná žena. Případ byl tehdy odložen jako nevyřešený. O téměř 20 let později ho znovu otevírá Olivie Ronningová, velmi ambiciozní studentka Policejní akademie. Případ je pro ni důležitější o to víc, že ho kdysi vyšetřoval i její dnes již zesnulý otec. Olivie má k dispozici moderní techniky a metody. Chybí jí ale někdo, kdo by jí k případu cokoliv řekl. Její otec je mrtvý a hlavní vyšetřovatel Tom Stilton zmizel. Olivie se pouští do pátrání a není to pro ni vůbec lehké a informace, které zjišťuje jsou pro ni velmi zajímavé, ne-li šokující. Nalezne Toma? Přijde na kloub 20-tileté vraždě, nebo zůstane už navždy nevyřešená?     Zápletka v knize byla opravdu hodně propracovaná a kniha mě zaujala hned po první kapitole. I když jsem závěr trochu tušila, byl opravdu hodně působivý. Myslím, že se dá říci, že zde platí, že každého dostihne jeho vlastní minulost. 
   Kromě hlavního příběhu je zde ještě hodně neméně zajímavých příběhů vedlejších. Ať už jde o osobní trable hlavních hrdinů nebo jiné menší detektivní zápletky. 
   Myslím, že navzdory délce knihy se Vám bude určitě líbit. První díl z trilogie Tom  Stilton a Olivie Ronningová je pro mě jednou z nejlepších severských krimi, které jsem kdy četla. Rozhodně ji mohu doporučit. :-) 
Hodnocení 5/5 


                                         

Žádné komentáře:

Okomentovat